Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2019 10:10 - 432 Hz – открадната ни честота от природата - Част първа
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 2281 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.03.2019 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Честотата на 432 Hz се явява алтернативна настройка, която се намира в съответствие с хармониците на Вселената.

Музиката, базирана на 432 Hz, има благотворителна лечебна енергия, защото е чист тон на математическите основи на природата.        

Обиколих много големи и малки магазини за видео- и аудио-техника в цялата страна и чужбина (основно ЕС, и някои страни от Азия). Нито един от продавачите (в България – млади и здрави момчета и момичета) не знаеха за стандарта, на който излъчват и са настроени апаратите, които продават. Това за пореден път ми направи впечатление, че младото поколение въобще не се интересува от абсолютно нищо друго, освен от превърнатите в идол „пари“ и „колкото се може по-малко и лека работа“.

Бих препоръчал на собствениците на големите магазини за електроника, аудио и видео-системи (поне в България) да променят критериите си при назначаването на продавач-консултанти на електроуреди. Оказа се, че нито един от тях не знае Закона на Ом, определящ зависимостта между напрежението, тока и съпротивлението на проводника в електрическата верига. В същия момент предлагат какви ли не хубави продукти, а не са наясно с какво се захранват и как следва безаварийно да се използват. Забелязах, че на терен от около 5 дка търговска площ имаше повече от двадесет продавачи, събрани на групи по 3-4 души (смеещи се и весели младежи) и кой знае колко администрация, но при купувачите нито един. Всеки от тях отговаряше за определен артикул, но не беше на мястото си, а се налагаше да обикалям и да издирвам кой отговаря за аудио-системите.

На въпроса ми за стандарта и настройките – по-долу.

На въпроса ми как влияят тези настройки на хората, продавачите се смееха (според мен гадничко!) все едно, че гледаха хумористично предаване, но вдигаха раменете нагоре и ме питаха: „Защо ми е да знам това?“  

Настоящото изложение бях предвидил да представлява обзор само на честотните настройки (в миналото 432Hz, а сега 440Hz ) на нотата „Ла“, но в Интернет има много публикации на тази тема.

В Интернет пространството почти (освен някакви общи приказки за Гьобелс, 1936 г., впоследствие 1953 г. – музикалния стандарт и т.н.) няма никъде задълбочена информация как влияе звука на хората, освен общи приказки и заключения. 

Бързо и накратко :

Светът е едно цяло и всяка част от него е фрагментарно проявление на всичко, което е общо в малкия.

Архаичните египетски инструменти, които са били открити досега, са настроени предимно на 432 Hz.

Музиката е вибрация, енергия. Гласът на всеки човек има своя звукова честота; мислите също са вълни, които са изпълнени или с хармония или с дисонанс.

Индийските философи много векове лекували и поддържали здравето на хората с помощта на речта. В книгата „Тайната сила на музиката“ Дейвид Тайм твърди, че не съществува нито една функция в човешкото тяло, на която да не влияе музиката. Изследване показва, че музиката въздейства на храносмилането, вътрешната секреция, кръвообращението, храненето, дишането… Тя въздейства на тялото по два начина: с пряко въздействие, т.е. влияние на звука върху клетките и органите, и косвено – чрез въздействието върху емоциите, които на свой ред влияят върху много процеси в човешкото тяло.

Нашето подсъзнание, нашият организъм разбира, че честотата от 432 херца е пробуждане, разкриване на сърдечния център, на любовта, хармонията и радостта. Тя се нарича честота на Вселената. А 440 Херца е ментално ниво, нивото на егото, на контрола, страха и властта. Цялата поп-музика е написана на честота от 440 херца…

Музиката с честота 432 Херца успокоява, звучи ясно и приятно за слуха, положително въздейства върху чакрите. Честотата 440 Херца работи на нивото на мисленето – чакрата на третото око, а честотата 432 Херца – разширява чувстването – сърдечната чакра, и ускорява нашия духовен растеж.

Честотата 432 Херца е хармонична с излъчването на Вселената. Музиката, която звучи с 432 Херца, съдържа благотворна лечебна енергия.

Открити са архаични египетски инструменти, които били настроени на честота 432 херца. В Древна Гърция музикалните инструменти също били предимно настроени на 432 Херца, както и инструментите на Орфей.

Честотата от 432 Херца съществувала още в Древна Гърция; Платон, Хипократ, Аристотел, Питагор и други велики мислители и философи от античността притежавали безценни знания за целебното въздействие на музиката върху човека и лекували много болести именно със силата на музиката.

С коя нота започва класическия звуков ред? С нотата „До”, нали? Така, че тук нотата „До” в тази система ще бъде равна на 512 Hz, една октава под 256 Hz, дори по-ниска - 128-64-32-16-8-4-2-1. Т.е. най-ниската нота ще бъде равна на една вибрация в секунда, съответно, това е първата нота в скалата!

Великият цигулар на всички времена А. Страдивари създавал шедьоврите си именно на честота от 432 херца.

Звученето на тази честота е по-спокойно и топло, човек го чувства със сърцето си.

Днешната честота на музиката от 440 Херца не хармонира и не импонира на хората, както и не отговаря на космическото движение, ритъма и естествената вибрация.

Кога се появи честотата 440 Херца:

За пръв път честотата от 432 Херца е опитано да бъде променена през 1884 г., но благодарение на усилията на Дж. Верди тя се запазва, след което настройката „Ла“ – от 432 Херца, започва да се нарича „Вердиева“.

Смяната на честотата от 432 Херца с 440 Херца се обяснява с желанието чрез музиката да се контролират хората.

440 Херца не е естествена честота и музиката с тази честота е в конфликт с енергийните центрове на човека. Музикалната индустрия използва честотата от 440 херца за влияние върху населението, което сякаш умишлено се превръща в агресивно, психически и физически болно.

Тази музика може да генерира нездрави ефекти и антиобществено поведение, т.е. разпад на човешкото съзнание.

Вече никой не използва честотата от 432 Херца. Музикантите, които изпълняват музика от барока, предпочитат честота 415, която най-често се използвала преди епохата на класицизма.

Съвременните музиканти често използват 440 Херца (а тайно 442 Hz), а понякога и по-висока честота (443 Hz – с цел агресия).

Текущата, т.е. сегашната настройка на музиката не хармонизира на никакво ниво и не съответства на космическото движение, ритъма или естествените вибрации.

Кога е станало заместването на честотата 432 Hz на 440 Hz?

По-късно, Дж. Диген, служил във Военноморския флот на САЩ, студент на физика Херман фон Хелмхолц, през 1910 г. убеди американската федерация на музикантите в годишната си среща да приемат „ЛА“ = 440 Hz като стандартна универсална система за оркестри и музикални групи. Той е професионалист в областта на астрономията, геологията, химията, изучава много области на физиката, особено теорията на светлината и звука. Неговото мнение е фундаментално в изучаването на музикалната акустика. Дж. К. Диген е проектирал военен звън 440 Hz, което е използвано за пропагандни новини по време на Втората световна война.                          

Също така, малко преди Втората световна война, през 1936 г., министърът Паул Йозеф Гьобелс на пропагандата и тайният лидер в контролирането на масите и просвещението на Нацистка Германия, преразглежда стандарта и го променя на 440 Hz. Тази честота, която най-силно влияе на човешкия мозък и може да се използва за контрол на големи маси хора и нацистка пропаганда. Това се дължи на факта, че ако лишите човешкото тяло от естествена среда и повишите естествения тон малко по-високо, мозъкът редовно ще се раздразня и няма да работи в норма. Освен това хората ще спрат да се развиват, ще се появят много умствени отклонения. Човек ще започне да се затваря в себе си и политиците ще им стане много по-лесно да го водят за носа. Това беше основната причина, поради която нацистите приеха новата честота за нотата „Ла”.

            Гьобелс е знаел, че честотата 432 Hz има перфектен хармоничен баланс. Това е единствената честота, която причинява питагоровата музикална спирала, съдържаща в себе си знаменития и неразгадан до сега КОД на ПЛАТОН.

Неотдавна американският математик и историк Джей Кенеди, който работи в Манчестърския университет във Великобритания, обяви, че е разкрил тайния код, скрит в произведенията на Платон.

Кенеди твърди, че Платон споделял питагорейските представи за музиката на сферите като музикална хармония на Вселената и градил своите произведения по законите на музикалната хармония.

Тези оригинални звукови честоти се използвали и в древните грегориански песнопения, като великия химн на Свети Йоан Кръстител. Според църковните власти те били загубени преди много векове. Тези мощни честоти били открити от доктор Джозеф Пулео и това е описано в книгата „Целебните кодове за биологически апокалипсис“ на д-р Леонард Горовиц.

Ето кои са лечебните кодове на нотите в тоновата стълбица:

До – 396 Херца – освобождаване от чувството на вина и страх;       

Ре – 417 Херца – неутрализация на ситуацията и съдействие на промените;

Ми – 528 Херца – трансформация и чудеса, възстановяване на ДНК;

Фа – 639 Херца, включване и отношения;     

Сол – 741 Херца, пробуждане на интуицията;        

Ла – 852 Херца, връщане към духовния ред.

Честотата от 432 Херца се получава по интересен начин: 24 часа по 60 минути х 60 секунди = 86400/2 = 43200.

А музиката, която сега ни заобикаля, не само отвлича нашето съзнание от ежедневието ни, но го заобикаля и влиза направо в подсъзнанието ни, трансформирайки скритата в него информация, и то така, че хората да могат да бъдат управлявани.

Около 1940 година, се наложи настройката да бъде с честотата 440 Hz по целия свят и накрая, през 1953 г., той стана 16-я стандарт ISO (в Интернет е описано подробно кой стои зад тази промяна).

При повишаването на честотата, когато човешкият организъм се лишава от естествената си настройка, мозъкът получава редовно раздразнение. Хората престават да се развиват по нормалния зададен им от природата път, появяват се много психически отклонения и се поддават на манипулиране.

Смяната на честотата от 432 Hz на 440 Hz се обяснява с Култа към музикалния контрол – войната за контрол над съзнанието чрез замяна и задължително използване на честотата от 440 Hz, вместо стандартната настройка.     

440 Hz се явява неестествен стандарт за настройка, а музиката при 440 Hz е в противодействие с човешките енергийни центрове. Музикалната индустрия използва въвеждането на тази честота, за да повлияе на населението, за да постигне по-голяма агресия, психо-социална възбуда и емоционален стрес, което води до физически заболявания. Такава музика може също да генерира нездравословни ефекти или антисоциално поведение, объркване в човешкото съзнание, което е абсолютен факт към настоящия момент и у нас включително. Но в същия момент, този факт прави общата маса от хора немислещ консуматор и  добър потребител.

Киматика (от гръцки. κῦμα - «вълна») - науката, която изучава видимия звук и вибрация, която е подраздел на модалните явления. Изучаването на визуализацията на звука и вибрациите (киматиката) доказва, че честотата и вибрациите са главните ключове и организационната основа за създаване на цялата материя и живот на нашата планета Земя. Когато звуковите вълни се движат по физическа среда (пясък, въздух, вода и т.н.), честотата на вълните е пряко свързана с образуването на структури, които се създават от звукови вълни, когато те преминават през определена среда, като например човешкото тяло, което се състои от повече от 70% вода!

Вижте от предходните ми публикации относно Вълната на Шуман (7,83 Херца), която отговаря на инервацията на сърцето на човек, както и на алфа-ритмите на мозъка (мисловната дейност). Далеч съм от конспиративни теории, но явно е факт умишленото увреждане съзнанието и здравето на хората в момента на Земята.

Руснаците Владимир Козмич Зворикин и Борис Росинг (живели и работели в САЩ през 20-30 години на миналия век) се считат като изобретателите на телевизора и телевизионното предаване. Впоследствие след години сред приятели заявяват, че имат грях пред бъдещите поколения, защото са създали най-мощния инструмент за манипулиране на съзнанието на хората.

Върнете си честотата от която сме лишени!

Който желае да слуша музика при 432 Hz, може да си изтегли следните безплатни приложения, качени от умни и знаещи хора на сайта: https://www.432player.com/




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 352095
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031