Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2022 06:15 - Иначе чудесният ТВ канал "Viasat histori" умее да убива враговете със слово
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2057 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 08.07.2022 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тоя иначе чудесен ТВ канал, нарече Сталин "кавказки бандит". Израстнаха поколения с представата за "тъпия тиранин-кръволок Сталин". От тук до презрението към Русия е една крачка. По подобен начин се "осветлява" и Путин.

Войната на Запада срещу Русия е от ПРЕДИ Кримската Война 1853-56г, водена от
Турция, Англия, Франция, едно немско графство и едно италианско кралство.

*
     *     *     *     *
Преди няколко години случайно намерих един цитат на Сталин от последните години на живота му. "Без теории нам смерт, смерт, смерт." Съдбовна мисъл. Дали не е свързана с това, че по негово време и ДО ДНЕС няма Теория на Научно-техническия прогрес? Капитализмът чудесно се справя без такава теория. Съветският социализъм обаче се блъсна в тоя проблем като в каменна стена. Въпреки промишления шпионаж и отделни постижения на талантливи и гениални хора.

Китай се справи по свой начин - допусна частна инициатива и с ДЪРЖАВНА комунистическа подкрепа успя да премине от чужди лицензии и кражба на технологии, към собствени елитни разработки (плюс немислим без държавна подкрепа МАРКЕТИНГ).

А Теория на научно-техническия прогрес все още няма. Въпреки множеството публикации с различно качество.

Няма как тук да не спомена, че като конструктор, изобретател и ръководител се сблъсквах и аз със споменатата социалистическа стена и по свой път изстрадах споменатата мисъл на Сталин. С живото-застрашаващ труд и малко късмет, стигнах до... стохастична математическа формула, която се явяваше ПРОБИВ към Теория на НТП. Оказа се късно за  организиране на приложение. "Промените" и колониалното им развитие се оказаха несъвместими с подобни намерения.

"Тъпият диктатор Сталин" си е блъскал главата с тоя проблем на социализма. Осъзнавал го е и СЪС ЗЛАТО е купувал американска техника и ноу-хау чрез скъпо платени чужди специалисти. Пращал е способни руски младежи в елитни западни университети. Между тях и Кошкин, бъдещият конструктор на знаменития Т34, най-успешния танк на ВСВ. Лично Сталин е разпоредил да се произведе опитен образец и на тоя танк, заедно с избрания друг образец от специалната комисия. Без Сталин тоя танк би останал в архивите на Харковския Тракторен Завод.

По спомени на дъщерята на Сергей Корольов, Сталин лично и с разбиране е разговарял с баща й за конструкторските му разработки. Оценил е работата на гения така, че му е дал ЛИЧЕН САМОЛЕТ и неограничени средства за организиране, контрол и спешни действия по произвеждането на неговите ракети от десетки кооперирани заводи. Така през 1961г беше изведен в околоземна орбита Гагарин, съветските бомби получиха балистични ракети носители, и за първи път беше свален американски шпионски самолет и пленен неговия пилот.

Тоя Тъп Диктатор Сталин. Както сега се представя и Путин.

Налага се за кой ли път да цитирам библейския автор Исус Сирах:
"Удар от бич резки прави, а удар от език кости троши.... Мнозина са паднали от остър меч, но не толкова колкото са паднали от език. Люта смърт е неговата смърт и самият ад е по-добър от нея."

Днешният глобалистки щаб познава Библията. И има монопол върху информацията чрез масмедии, интернет, образование и кино.

ПП :
Тиражираните милиони пъти кадри с един нервак който бъхти с чук Берлинската стена, дадоха историческо значение на тая стена. Като че Израел и САЩ нямат ДЕСЕТКИ ПЪТИ по-дълги стени. Да не говорим за Китайската.
Конкретният съветски социализъм се сблъска с наистина ИСТОРИЧЕСКА стена на безсилие да овладее НТП. Защото тоя социализъм носеше едно противоречие, симетрично и обратно на откритото от Маркс противоречие на капитализма "между обществения характер на производството и частното присвояване на дохода". Противоречието между ЛИЧНИЯ харакгтер на ИНТЕЛЕКТА и обществената собственост на средствата за производство.


Тагове:   сталин,   сащ,   Русия,   технологии,   путен,


Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Не Берлинската стена беше най-важната.
30.06.2022 08:58
Тиражираните милиони пъти кадри с един нервак който бъхти с чук Берлинската стена, дадоха историческо значение на тая стена. Като че Израел и САЩ нямат ДЕСЕТКИ ПЭТИ по-дълги стени. Да не говорим за Китайската.
Социализчът се сблъска с наистина ИСТОРИЧЕСКА стена на безсилие да овладее НТП. Защото реалният съветски социализъм носеше едно противоречие, симетрично и обратно на откритото от Маркс противоречие на капитализма "между обществения характер на производството и частното присвояване на дохода". Противоречието между ЛИЧНИЯ харакгтер на ИНТЕЛЕКТА и обществената собственост на средствата за производство.
цитирай
2. kvg55 - krumbelosvet,
03.07.2022 22:30
"Viasat histori" е пропаганден us–американски телевизионен канал. Това казва тридесетгодишният ми син. И не го гледа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954211
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031